Saturday, July 7, 2007

Όταν ο δόκτωρ τα λέει χύμα στον Καραμανλή και στην -ο θεός να την κάνει κυρία- Γιαννάκου


Πλάκα έχει ο πρωτοετής φοιτητάκος με τα καβλόσπυρα στη μούρη που υπογράφει "doctor" [όταν πάρει πτυχίο, θα υπογράφει "καθηγητής";]... Μεγάλη πλάκα. Ιδίως όταν αποφασίζει να γράψει για πολιτική. Δεν ξέρω στη σχολή πόσα μαθήματα χρωστάει [φαντάζομαι πολλά], αλλά από πολιτική ο ντοκτοράκος είναι σκράπας. Σε μια εναγώνια προσπάθεια του να εκφραστεί το γιατρουδάκι υψώνει την φωνή του και απευθύνεται στον Καραμαν-αλή:

Ναι, κι εσείς κ. Καραμανλή είστε λάτρης της αλήθειας...Ειδικά δε της δύσκολης αλήθειας.Δεν χρειάζεται να μας το λέτε.Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε.Εσείς να το καταλάβετε.
[Εδώ κάπου ο ντοκτοράκος μπερδεύεται. Ξεχνάει ότι στις 2 αυτές σειρές απευθύνεται στον Καραμαν-αλή, λες και του μιλάει face to face και αλλάζει πρόσωπο και τροπάριο στην συνέχεια.]
(
Δεν αναφέρομαι βέβαια στον κ. Καραμανλή καθώς ο ίδιος μας το απέδειξε με την υπόθεση των ομολόγων και την κίνηση του να ξεσκεπάσει οοοολα τα δομημένα, που τελικά ήταν ένα (!), απλά ο κ. Καραμανλής τη στιγμή αυτή εκπροσωπεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας.)
[Καλά, μέχρι τώρα σε ποιον αναφερόταν; Στον Παπανδρέα; ]


Πιο πάνω, τον απασχολεί και το θέμα της παιδείας... Μόνο που απαίδευτος ων ο ίδιος δεν μπορεί να διατυπώσει τίποτε παραπάνω από κατινίστικες κουβέντες κομμωτηρίου:
(*Ας μην ξεχνάμε και την κυρία (ο Θεός να την κάνει) Γιαννάκου η οποία επικαλείται συνεχώς τους δημοκρατικούς θεσμούς (...) αυτής της χώρας...<-- Σας το έχω πει ότι παρακολουθώ τις δηλώσεις της και σε μόνο 3 (ναι τρεις) από αυτές δεν έχει συμπεριλάβει τον όρο δημοκρατία, ε?)


Ο θεός να την κάνει κυρία, κυρία Σουλτάνα μου....
Αυτό δεν είναι πολιτική σκέψη. Σενάριο του Δαλιανίδη για την Μάρθα Καραγιάννη είναι.

Αν αυτός είναι τρόπος έκφρασης ενός 19χρονου φοιτητή , τότε η [ ο θεός να την κάνει κυρία, κυρία Σουλτάνα μου] Γιαννάκου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, να περάσει όποιο νομοσχέδιο θέλει. Και θα της πουν και ευχαριστώ της [ο θεός να την κάνει κυρία, κυρία Σουλτάνα μου] Κατσίκας.
Και για να παραλλάξουμε το αγαπημένο του σύνθημα , μ΄αυτά που γράφει στο [ο θεός να το κάνει κυρία Σουλτάνα μου] ιατρικό και πολιτικό blog του:
Αν η μαλακία ήταν τάληρα, αυτός θα άνοιγε πολυκλινική...

1 comment:

Anonymous said...

Διόρθωση: Καινούργιο Ωνάσειο θα άνοιγε, όχι απλή πολυκλινική ο δικός σου